Den är här nu.

Inlägget har tidigare publicerats på Debutantbloggen:
https://debutantbloggen.wordpress.com/2020/06/04/den-ar-har-nu/

– Har du tränat, undrar mannen på Göta All-livs, när han hämtar fram den 16 kilo tunga kartongen till det lilla bordet med påskpynt till extrapris och blippar in koden. 

Ja. Jag har tränat. Det är precis det här jag har tränat inför. Den väger nästan ingenting, känns det som när jag bär iväg lådan till kompisens bil och försiktigt sätter ned den i bagageluckan. Det är ju mina böcker. De kom till sist. 

Det är en förunderlig känsla att vika upp kartongfliken och se den skymta där under. Plocka upp en och hålla den i handen. Den är glatt på ytan, svart och blank och den har mitt namn på framsidan. Inuti finns alla orden som jag har levt, gråtit och skrivit. Att de står där. Boken väger 210 gram och har tyngden av liv och död, sorg och försoning. Jag är framme nu. 

– Jag vågar inte börja läsa än, säger min vän. Hon vill vara ensam med boken, hon kommer börja böla, tror hon. Hon var med från början, men visste ingenting. Vi höll allt hemligt. Nu vet hon, och det står där, allt det fula – och det är ok. Nu har jag tränat, och det är ok. 

Den är här nu.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: